MicroFilm Missies leveren perfecte videosnacks op.

We waren als reclameteam (Monique art-director + Jeroen copywriter) jaren lang bezig om vanuit de consument te denken. Tot we ons in 2011 realiseerden dat deze nu ook zelf over media (Facebook, YouTube, enz.)  en middelen (smartphones, cameraatjes) beschikken om te communiceren. Hoe mooi zou het zijn om ze te verleiden die voor de zaak van onze opdrachtgevers in te zetten? Door opdrachten te geven, regisseren we ze in feite op afstand. Met onze ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van commercials weten we wat we ze moeten vragen. En hoe we zo kort en krachtig mogelijke filmpjes monteren. Zo krijgen onze opdrachtgevers videosnacks die naar meer smaken. 

 

Ook Facebook gaat voor videoposts

YouTube is van Google. Daarom vindt Facebook posts met YT linkjes minder leuk. Laad daarom altijd ook je filmpjes apart op Facebook op.

We kunnen al een MicroFilm Missie op maat maken voor 2000 euro (ex BTW). Daarvoor sturen we maximaal 12 teams met een camera en een Missie op pad. Het materiaal dat we zo genereren levert minimaal 6 leuke filmpjes op. Dat garanderen we. Anders doen we het hele traject nog een keer over. In de tijd die we de MicroFilm Missie uitvoeren is dat nog nooit voorgekomen. 

 

Activeren, genereren en exploiteren met de MicroFilm Missie

Een MicroFilm Missie is een activatie campagne om deelnemers te werven, die een stroom aan unieke en aurhentieke social media filmpjes voor online gebruik oplevert.

Fase 1: wervingscampagne in de (social) media.

Deelnemers werven we via de social media van de opdrachtgever. We posten oproepen om ook een filmpje te komen maken. Bij 'Open je oren' Muziekgebouw aan 't IJ melden zich een grote groep 'razende reporters'. Bij het NMM kwamen er via Facebook aanmeldingen. We nodigen mensen uit zoals bijv.bij het Citymarketing platform van de Zaanstreek. En we doen streetcasting bij de deur van musea.

Fase 2: deelnemers verfilmen opdrachten uit de Microfilm Missie.

In fase 2 gaan deelnemers aan de slag met een camera (of smartphone) en verfilmen opdrachten uit de Microfilm Missie.

 

 

 Fase 3: Edit en inzet MicroFilmpjes op de social media.

In deze fase wordt het ingezamelde filmmateriaal door de editors van de geheime dienst gemonteerd en worden de filmpjes online ingezet.

 

Een Microfilm Missie werkt als een 3-traps raket!

 

Citymarketing: social video platform.

Compleet door ons ontwikkeld, ingericht en ingevuld het city marketing platform voor de Zaanstreek. Laat de bewoners zelf hun woonplezier in beeld brengen. Het platform is hier te bezoeken.  

<